Hvad er et kviklån? – Fordele og ulemper ved at låne penge hurtigt online

online

Vi bliver hele tiden mindet om, at muligheden er der via annoncer og reklamer i både tv, radio, aviser og på internettet: Muligheden for at låne penge med et kviklån. I de farvestrålende reklamer skildres livet med et kviklån som frit og fantastisk, fordi du pludselig får råd til at renovere køkkenet, købe den fede bil eller forkæle dig selv med en ferie. Men er det virkelig så let og hurtigt at låne penge online? Og hvilke ulemper er der ved at droppe bankrådgiveren og ty til andre låneudbydere? Læs med her, hvor vi sætter fokus på kviklånets fordele og ulemper.

Hvad er et kviklån?

Scandilån definerer et kviklån som et lån der, som navnet afslører, er et lån, man kan tage hurtigt og nemt uden at dokumentere, hvad man skal bruge lånet til. Udbetalingstiden på kviklån er desuden kort, og derfor vælger mange danskere da også denne lånetype, hvis der mangler penge omgående. Ansøgningsprocessen på kviklån er hurtig, og låneudbyderne kræver ofte ikke meget dokumentation for, at man kan betale pengene tilbage. Derfor har låneudbyderne da også en større risici, når de låner penge til deres kunder, hvilket påvirker omkostningerne ved at optage et kviklån. Når man tager et kviklån, bliver der nemlig smidt forholdsvis høje renter og gebyrer oveni i modsætning til et lån, man tager i banken. Dog vælger mange alligevel kviklånet fremfor det traditionelle banklån, fordi ansøgningsprocessen er kortere og nemmere. Når man skal låne penge i banken, vil man nemlig blive vurderet og rådgivet af en bankrådgiver. Han eller hun vil kræve dokumentation for, at du kan betale pengene retur i form af lønsedler og årsopgørelser. Derudover vil din bankrådgiver kigge på de ting du ejer, så du f.eks. kan tage lån i bilen. Det betyder altså, at du skal kvalificere dig til at låne penge, når du gør det gennem banken. Når du optager et kviklån stilles der ikke samme krav til din økonomi, og det er netop grunden til at flere danskere vælger denne lånetype.

Fordele og ulemper ved kviklån

Netmediet Netnaut har vurderet fordele og ulemper ved kviklån og sammenfatter det således. Når du optager et kviklån slipper du for lange diskussioner med bankrådgiveren og kan i stedet få udbetalt dine penge med det samme, hvilket er en af kviklånets helt store fordele. Hvis der opstår uforudsete udgifter, kan du nemlig skaffe pengene hurtigt, idet du typisk vil blive godkendt efter et par timer og få udbetalt pengene 1-2 dage senere. Mange vælger altså det traditionelle banklån fra for at spare tid på låneprocessen, hvis der er behov for ekstra penge omgående. Derudover slipper du for at forklare, hvad pengene skal bruge på og bestemmer altså helt selv, hvorvidt du låner penge til regninger, ferie, bil eller ny garderobe.

Hurtig ansøgningsproces og kort udbetalingstid kommer dog ikke uden nogle konsekvenser, og derfor er der naturligvis også en række ulemper forbundet med kviklån. Først og fremmest er det nemlig dyrere at låne penge med et kviklån fordi låneudbyderne har større risici ved at låne penge til folk, der ikke dokumenterer tilbagebetaling. Derfor er renterne væsentligt højere, når du låner penge fra en låneudbyder online. Det kan betyde, at du ender med at betale en stor procentdel af dit lån i renter, og det bliver derfor en dyr fornøjelse at have lånt penge. Mindre kviklån er dog nemmere at betale tilbage, og hvis du f.eks.  mangler et par tusinde kroner omgående til en regning, kan det derfor være en okay løsning at optage et kviklån.

En af kviklånets andre ulemper er desuden, at man kan blive bidt af at låne penge, når ansøgningsprocessen er så nem og kort.

Vær den første til at skrive en kommentar

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*