Har du hørt om vaping? Det hele er e-cigaretter

røg

Hvis du har været på internettet det seneste år rundt omkring eller bare været til forskellige koncerter/rundt i byen, så har du nok set nogle mennesker, som går rundt med en form for pibe til munden hvorefter de udånder massive hvide skyer.Dette fænomen har taget verden med storm det sidste år, og det kaldes vaping. Vaping fungerer ved, at man ryger aerosol man indånder gennem en form for cigaret og udånder igen. Disse ”cigaretter” er dog ikke normale cigaretter eller en eller anden form for ”gasdåse” som lattergas eller lignende. Nej, det er derimod det, der kaldes ”e-cigaretter”. Som navnet nok ville indikere er det en cigaret der er elektronisk. Du tænker måske ”hvorfor i alverden ville man have en elektronisk cigaret?” Men det er der faktisk rigtig gode ting ved disse e-cigaretter…

Alle de gode ting ved e-cigaretter

Som sagt kan disse e-cigaretter bruges til at ”vape”, hvor man kan lave imponerende ”skyer” med den luft, man indånder. Men det er kun en lille facet af e-cigaretter og er i bedste tilfælde kun en form for distraktion. Nej, de virkelig gode fordele ved e-cigaretter er faktisk mangfoldige og overordentligt positive. Hvor positive er disse? Hvad hvis jeg sagde til dig, at e-cigaretter er blandt de bedst rygestopprodukter man kan finde? Grunden til, at de er så effektive er nemlig, at de lader brugeren bestemme hvordan de vil gå af med deres vane.

Med det mener jeg, at e-cigaretter findes i mange varianter. Du kan få forskellige typer som har forskellige smag, med alt fra mentol til lakrids, og så kan du sågar også bestemme hvorvidt der skal være nikotin i eller ej. Dette gør altså, at en erfaren ryger kan vælge, at starte med en e-cigaret med nikotin i (som stadig er langt sundere end smøger), hvorefter de med tiden kan vælge, at gå helt af med nikotinen som de næsten ikke vil kunne mærke. På den måde er der rigtig mange mennesker der har haft succes med, at kvitte smøgerne helt og aldeles! Og selv hvis man ikke ender med, at kvitte nikotinen helt, så er e-cigaretter en meget bedre og sundere kilde til nikotin end cigaretter er, eftersom de ikke indeholder alle de farlige giftstoffer og tilsætningsstoffer som cigaretter gør.

Er der mere jeg skal vide om e-cigaretter?

Det er der i hvert fald. Blandt de bedste fordele ved e-cigaretter er, at det ikke er normale cigaretter. Det siger måske lidt sig selv, men det er faktisk meget smart for det betyder skam også, at der er en hel masse ting du kan gøre med e-cigaretter som man ikke ville kunne slippe afsted med, med en normal cigaret. F.eks. lader mange af de steder hvor cigaretter er forbudt, dig gerne ryge i ny og næ med en e-cigaret eftersom, at det ikke skader omgivelserne omkring dig eller giver store skader gennem passiv rygning. På den måde kan dine nærmeste altså sagtens være i rum med dig hvis du skal ryge.

Vær den første til at skrive en kommentar

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*